Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Інклюзивна освіта – нагальна потреба сьогодення, адже здатність сприймання не таких як ти сам – це вагомий показник рівня свідомості нації. Реформування системи сучасної освіти дає змогу охопити навчання усіх дітей, не зважаючи на індивідуальні відмінності й труднощі. В закладах освіти Яготинського району інклюзивну освіту запроваджено з 2013 року. Інклюзивні навчальні заклади є найбільш ефективним засобом, який гарантує солідарність, співучасть, взаємоповагу, розуміння між дітьми з особливими освітніми потребами та їхніми однолітками.

Нещодавно делегація Яготинського району у складі начальника відділу освіти М.Т.Степанченко та директорів Яготинського НВК2 Чорноштана В.І., Яготинського НВК3 Комаренко С.О., Засупоївського НВК Борисенко Т.С. взяла участь у спеціалізованому тренінгу для працівників освітньої сфери «Інклюзивна освіта – рівень самоосвіти нації. Досвід. Перспективи. Результати» в рамках соціальної програми Дружини Президента України Марини Порошенко.

IMG 20160523 151930

Під час тренінгу було розглянуто: основні принципи та умови запровадження інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах України. В ході тренінгу делегація Яготинського району приймала участь у панельних дискусіях з експертами в локаціях. Тренінг відбувся у руслі конструктивних дискусій, дав відповіді на багато практичних питань. Зокрема, залучення додаткових ресурсів з недержавних джерел для реалізації освітніх проектів, використання інформаційних комп’ютерних технологій в навчанні дітей з особливими освітніми потребами, формування інклюзивного середовища поза школою, організаційно-​методичні засади діяльності асистента вчителя в інклюзивному класі.

По завершенню тренінгу кожному учаснику було видано сертифікат.

IMG 20160523 152535