Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

19 травня в закладах освіти Яготинського району був проведений захід «Чарівна наша вишиванка». День вишиванки – свято національної єдності нашого народу. Народне прислів’я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому що вишитий рушник та вишита сорочка давно стали українськими народними символами — оберегами. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, бабусина вишиванка, добре слово сусідів, традиції і звичаї. Це все родовідна пам’ять, наші символи, історія.

У цей день кожен заклад показав своє творче обличчя. Об’єднанні однією ідеєю учні та вчителі представляли вишиванки різних регіонів України у різних техніках.

Було очевидно, що вишиванка – це не мода, це стан душі, нашої української, це мистецтво, яке постійно розвивається. Це величезне багатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь. Наше завдання — не розгубити його, передати це живе іскристе диво наступним поколінням».

Ми сьогодні не можемо забувати про події на Сході України. Про тих хлопців, які захищають і боронять наш спокій. А коли матері їх проводжали то дарували на щастя вишитий рушник, адже рушник є оберегом синам та донькам, бо це — сама материнська любов і щира молитва, що оберігають її дітей від біди в далеких дорогах. Для них проникливо співали учасники вокального ансаблю «Калинонька» Яготинського НВК3,

їх підтримували вихованці дошкільного навчального закладу № 5 «Берізка» з хореографічною композицією «Моє ім’я — Україна» на районному заході «Чарівна наша вишиванка» у великій залі Яготинської районної державної адміністрації.

Понад три тисячі учасників заходу педагоги та учні були захоплені історією вишивки, її красою, і намагалися зробити все, щоб вишиванка була у кожній сім’ї, у кожній родині.

Мереживом виткане наше життя,

Душею свій час відчуваєш.

І буде настільки цікавим буття,

Які в нього нитки вплітаєш.