Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

20 квітня 2016 року на базі Супоївського НВК завідувачем РМК відділу освіти Яготинської РДА було організовано проведення районного семінару для заступників директорів з навчально-​виховної роботи з теми: «Цивільна оборона в загальноосвітньому навчальному закладі».

У заході взяли участь: Степанченко М.Т., начальник відділу освіти, Двірко А.М. та Харченко Ю.С., офіцери районного військового комісаріату.

100 2917

Директор Супоївського НВК Кудрявцева В.М. ознайомила учасників семінару із закладом освіти. Учасники заходу відвідали добре облаштоване шкільне сховище, яке має розмір понад 200 м². Пересвідчилися, що шкільне сховище обладнано достатньою кількістю сидячих місць; є ліжка для хворих; іграшки для дошкільнят та учнів початкових класів; протигаси, питна вода в достатній кількості, засоби першої медичної допомоги. Сховище має природнє та штучне освітлення.

1 019

Великий інтерес у присутніх викликав круглий стіл з теми: «Цивільна оборона закладу: реалії та перспективи розвитку», активну участь у якому взяли педагоги Супоївського НВК, а саме: Кудрявцева В.М., Сіряк В.А., Крамар В.І., Даценко О.О., Борисенко Л.В., Кадубінський М.М., Литвиненко Т.М. Підсумки теоретичного етапу семінару підвела начальник відділу освіти Степанчеко М.Т.

У першій частині практикуму було проведено тренування «Евакуація під час надзвичайних ситуацій». За 3,5 хвилини всі учні, працівники школи та учасники семінару були евакуйовані до шкільного сховища. Кожен учитель склав усний звіт керівнику штабу цивільної оборони – заступнику директора з навчально-​виховної роботи Сіряк В.А., а вона доповіла начальнику цивільної оборони – директору про кількість евакуйованих покласно.

1 044

Друга частина практикуму – ціле дійство: конкурсно-​розважальний захід «Бережи життя», підготовлений Троцюк А.А., педагогом-​організатором.

1 093

До складу журі конкурсу було включено старшого лейтенанта, старшого офіцера районного військового комісаріату Двірка А.М. та директора Панфильського НВК, вчителя Захисту Вітчизни Гопкала Г.Я.

1 105

Баталії, які відбувалися між командою «Рятувальники» і «Пожежники», захопили усіх присутніх. А перемогу здобув кожен, хто впевнився у знаннях та практичних вміннях із гасіння пожеж, одягання протигазів, наданні первинної долікарської допомоги. У ході семінару були прийняті методичні рекомендації:

1. Упорядкувати нормативно-​правове забезпечення з ЦО у закладі: наказ, план з підготовки та проведення Дня ЦО, графік проведення Дня ЦО, план підготовки та проведення об’єктового тренування в школі, списки працівників школи та членів їх сімей на випадок евакуації при винекненні НС, план дій сил ЦО школи щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного і природного характеру, схема зв’язку (оповіщення) на випадок виникнення НС.

квітень 2016

2. Провести у закладах освіти Дні ЦО

квітень-​травень 2016 р.

3. Подати звіти про проведену роботу з ЦО у закладі у відділ освіти

до 20 травня 2016 р.

4.Надавати інформацію, відповідно до плану проведення у закладі, про заходи з ЦО для розміщення на сайті відділу освіти з фотоматеріалами.

постійно

4. Використовувати в роботі з підготовки персоналу школи та учнів методичні матеріали, надані навчально-​методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Київської області «ПОЖЕЖІ ТА ЇХ НАСЛІДКИ», схвалені на засіданні методичної комісії навчально-​методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Київської області 31.03.2016, протокол № 3 2016 р.