Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

19.04.2016 року на базі Яготинського НВК3 завідуючою РМК відділу освіти Яготинської РДА Остапенко Н.О. проведено районний семінар-​практикум для вчителів української мови та літератури з теми: «Позакласна робота на уроках української літератури».

У заході взяли участь 20 вчителів-​філологів.

У ході семінару відбулося ознайомлення із досвідом роботи Гутник В.Г., старшого вчителя Яготинського НВК2 із організації позакласної роботи.

Вчителем було презентовано оживлений урок позакласного читання твору Т.Шевченка «Наймичка» у 9 класі.

IMG 2732

У ході семінару були прийняті методичні рекомендації щодо проведення ДПА в 9 та 11 класах з української мови та літератури, а також позакласної роботи:

  1. Враховувати, що позакласна робота з української літератури – це обов’язкова складова частина організованого навчально-​виховного процесу школи. Вона проводиться паралельно з класною і служить засобом розширення, поглиблення і вдосконалення знань, здобутих учнями на уроках.
  2. Планувати позакласну роботу з урахуванням основних загальнодидактичних принципів: на кожному занятті у нерозривній єдності реалізовувати освітні й виховні завдання; усю інформацію розглядати відповідно до положень сучасного літературознавства, чим забезпечити науковість; врахувати вікові особливості учнів, принципи розвиваючого навчання; формувати навички самостійно працювати з літературою, розвивати творчі здібності; реалізовувати зв’язок теорії з практикою, індивідуального підходу до учнів.
  3. Використовувати позакласну роботу для підготовки учнів до творчих конкурсів, олімпіад різних рівнів.

IMG 2758