Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Природа – єдина книга, кожна сторінка якої сповнена глибокого змісту

За будь-​яких часів людське серце з радістю вбирає в себе красу навколишнього світу, адже природа стверджує свою найголовнішу мудрість: ніщо в світі не переважить ціни життя. Початковий курс «Природознавство» передбачає поглиблення знань про природу і людину, основ екологічних знань. А позакласна робота посідає важливе місце у розвитку дітей. Саме в конкурсах та олімпіадах дитина робить перші самостійні відкриття.

Реалізувати і усвідомити свої можливості мали змогу 16 другокласників, які взяли участь в щорічному конкурсі з природознавства «Дивосвіт», що відбувся у рамках місячника екології в Яготинському НВК2.

1 026

Переможці шкільного етапу конкурсу продемонстрували вміння розпізнавати, порівнювати, групувати об’єкти живої і неживої природи за суттєвими ознаками. Юні природолюби змагались у відгадуванні ребусів, загадок, виконанні завдань вікторини та показали вміння складати ланцюжки живлення у флорі та фауні.

1 004

1 019

Свої дослідження, спостереження, творчі роботи учні спрямували на розкриття таємниць природи, на її охорону і збереження.

1 001 1 009 1 003

Учасники конкурсу були готові до будь-​яких випробувань. Вони перегорнули не одну сторінку природи, зробили перші кроки до вершини пізнання й творчості, довідались про цікаве і корисне в природі. Діти зрозуміли, що потрібно жити в злагоді з природою та переконались в тому, що від їх систематичного навчання, розвитку, здорового способу життя, бережливого ставлення до природи залежить майбутнє України. Свої бачення про збереження рідної природи висловили у чудових презентаціях, в яких чудово переплітались приказки з віршами, запитання і вичерпні відповіді:

- Де лелека водиться,там щастя родиться.

- Я землі своєї паросток зелений, я землі своєї крапля дощова.

- Що робити для оздоровлення Землі своєї?

- Бути завжди природі другом!

Діти поділились знаннями про великих кішок та маленьких домашніх вихованців, пугачів, борсуків, червоного вовка, білочок, черепах, лелек, бджілок та метеликів. З виступів довідались про красу білого латаття, первоцвітів, значення води в природі. А продемонстровані досліди з картоплею переконали учнів, що вона є другим хлібом для людини.

1 006 1 015

Серед талановитих учасників конкурсу переможцями стали учні Олег Лабудяк (Яготинський НВК2, вчитель Кожушко Л.О.) та Роман Кравченко (Яготинський НВК3, вчитель Сехно Н.М.).

1 024

1 027