Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

пппп15 березня 2016 року на базі Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості відбувся районний етап обласної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Київщина – мій заповітний край».

ппппЕкспедиція організована відділом освіти Яготинської РДА та Яготинським РБДЮТ. Координатор — методист з виховної роботи відділу освіти Яготинської РДА Мрачик Н.А.

ппппДо участі в експедиції долучилися учні загальноосвітніх навчальних закладів, туристсько-​краєзнавчих гуртків, юні краєзнавці, члени пошукових загонів: Яготинської ЗОШ І-​ІІІ ст. 1, Яготинського НВК «СШ-​ЗОШ І-​ІІІ ст. №3», Супоївського НВК «ЗОШ І-​ІІІ ст.-ДНЗ», Богданівського НВК «ЗОШ І-​ІІІ ст.-ДНЗ» та Жоравської ЗОШ І-​ІІІ ст.P3150021ппппЗ вітальним словом до учасників конференції звернулась Лугіна В.І., директор Яготинського РБДЮТ. Про матеріали, зібрані на території Яготинського району та секції експедиції: «Чорнобильські дзвони», «Наші земляки – борці за незалежнісь України», «Дива Київщини» та «Із батьківської криниці» розповіла Цибуля О.М. – методист Яготинського РБДЮТ.

ппппУчні, учасники конференції, презентували свої виступи. Слід відзначити виступ Маслюк Анни, учениці 8 класу Жоравської ЗОШ І-​ІІІ ст. з теми «Обряд весілля в Жоравці Яготинського району» за напрямом Конференції «Із батьківської криниці», яка зібрала та систематизувала матеріали про обряд весілля в рідному селі Жоравка. Учасники конференції із захопленням переглянули уривки з фільму про обряд весілля в Жоравці.

P3150009

ппппУчениця 10 класу Іваницька Наталія, постійна учасниця районних заходів, присвятила роботу 30-​ій річниці Чорнобильської катастрофи за темою «Чорнобильські дзвони» — «Біль Чорнобиля у душах і долях». У своєму виступі порівняла рівень захворюваності населення після катастрофи та розповіла про учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи та їхню долю.

P3150018

ппппСекцію «Наші земляки – борці за незалежнісь України» представляла пошукова група у складі Білокур Тетяни, Костини Марії і Дяченко Миколи – учні 10-​го класу із Яготинської ЗОШ І-​ІІІ ст. № 1. У своїй роботі Білокур Тетяна ознайомила присутніх із учасниками та героями АТО Яготинщини та їх участь в антитерористичній операції на Сході України.

ппппВдалими були виступи учнів Яготинського НВК «СШ-​ЗОШ І-​ІІІ ст. №3»: Навальної Олександри – «Мова, яку не чув Шевченко» про ганебне явище «суржик» в українській мові та Філатової Альони – «Все найкраще випало мені», яка розповіла про життєвий та творчий шлях свого дідуся Івана Григоровича Стрічана – поета-​аматора Яготинщини, члена Національної спілки письменників України, автора двох віршованих збірок.

P3150027

ппппУчасники конференції із зацікавленням слухали виступ Кудрі Олександра, учня 10 класу Богданівського НВК «ЗОШ І-​ІІІ ст.-ДНЗ» — «Жниварські обряди в Богданівці».

ппппВ секції «Дива Київщини» свою роботу «Зорять з граніту солдати» презентувала Кузьміна-​Зубова Катерина, учениця 8 класу Супоївського НВК «ЗОШ І-​ІІІ ст.-ДНЗ».

DSC00442

ппппВ ході конференції учасники відповідали на поставлені запитання, а присутні ділилися цікавими фактами зі своїх досліджень. За підсумками конференції кращі роботи учнів візьмуть участь у обласній учнівській конференції «Київщина – мій заповітний край».