Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Білл Гейтс говорив: «Якщо Вас немає в інтернеті, то Ви не існуєте!».

Дозволивши собі перефразувати його вислів, ми можемо сказати: «Якщо нашої діяльності немає в інтернеті, то чи така існує взагалі».

Отож, натепер надважливе завдання перед відділом освіти, навчальними закладами – забезпечити доступність та повноту інформації про стан освіти Яготинщини для 552 педагогів, 3680 учнів та вихованців, чималої когорти їх батьків, громадськості та й кожного з 33 927 жителів нашого краю.

Це завдання ми прагнемо зреалізувати і через нашу районну газету «Яготинські вісті», а з першого десятиріччя ХХІ століття, і через офіційні сайти відділу освіти та навчальних закладів Яготинського району.

Щорічно, з 2009 року заохочує та створює сприятливі умови для розвитку освітніх сайтів обласний конкурс – Web–сайтів. Щоправда до цього року ми не могли похвалитися досягненнями у цьому напрямі.

Перші березневі дні 2016 року стали для нашого району знаковими у прориві обласному етапі Конкурсу Web–сайтів.P3039133

Величезний огром 180 сайтів, брали участь у цьому заході, в тому числі й наші кращі за відповідними напрямами:

  • сайт Відділу освіти Яготинської РДА;
  • сайт Яготинського НВК3;
  • сайт Яготинського БДЮТ;
  • сайт ДНЗ5 «Берізка»;
  • сайт Яготинської ЗОШ I-III ст. №1.

За рішенням обласного журі після відбіркового заочного туру на очний етап обласного етапу було вперше із часу заснування цього Конкурсу запрошено адміністраторів аж 2 найкращих освітніх сайтів із нашого району: відділу освіти та Яготинського НВК3. До цього року жоден із наших сайтів ще не відповідав високим критеріям і вимогам. Але фортуна повернулася до наполегливих.P3039100

Завдання було складним, численне журі у складі 10 осіб виставляло по 4 оцінки за кожен сайт: за зміст інформації, Web–дизайн, зручність користування, а також безпосередньо за презентацію Web–сайтів. У запеклій боротьбі лауреатами обласного етапу Конкурсу стали: сайт відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації, який презентантувала Н.О.Остапенко, завідувач РМК та сайт Яготинського НВК3, який захищала заступник директора І.В.Складна.P3039119

Радіємо з того, що Інтернет середовище освіти району розвивається успішно, що наші зусилля помічені і схвалені в області.

Але чим більше ми працюємо над сайтами, тим більш виразніше бачимо шляхи подальшого їх вдосконалення.

Бажаємо, щоб у наступному році досягнення в інформаційному просторі відділу освіти та Яготинського НВК3 були подолані на ще більш якісному рівні і на та обласному Конкурсі Web–сайтів іншими навчальними закладами та освітніми установами нашого району. Ми також не чекатимемо нового Конкурсу, почиваючи на лаврах лауреатів обласного рівня.

Збагачені новим досвідом, докладатимемо всіх зусиль, щоб забезпечити усіх бажаючих жителів нашого району доступною і повною інформацією про стан освіти Яготинщини.