Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

21 лютого Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це одночасно і культура, і оформлення думки. Різноманіття мов є величезним надбанням людської спадщини.Мова — одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу,його історію.У Святому Письмі сказано: «Спочатку було Слово». Немає народу, байдужого до рідної мови, до своєї землі, тієї, на якій він народився й живе. Немає в жодній мові й нерідних слів. Батьківська хата, материнська мова, рідна земля — словосполучення, що несуть у собі величезний почуттєвий заряд.

В Яготинській ЗОШ І-​ІІІ ступенів № 1 навчання розпочалося єдиним уроком «Мова – духовне багатство народу».

100 0881
DSC06051

На урочистій лінійці, присвяченій Міжнародному дню рідної мови учні 111 класів познайомилися з історією виникнення свята та вслухалися в милозвучні слова про українську мову.

DSC06103

Спільно з районною дитячою бібліотекою було проведено свято рідної мови «Там, де мова звучить моя рідна, там живе український народ», де учні 5 класів пірнули в глибину українського слова: співали українські пісні, відгадували загадки, декламували вірші. Діти із задоволенням переглянули відеофільм «Рідна мова».

100 0864

Бібліотекар школи Лисюк К.І. провела вікторину «Чи знаєш ти рідну мову?» для учнів 2-​Б класу та конкурс знавців рідної мови «Слово до слова – це наша мова» з учнями 6-​А класу.

Була організована виставка дитячих малюнків «Мову пензлем я малюю».