Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи
14 травня 2018 року на базі ДНЗ1 «Зіронька» методистом районного методичного кабінету відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведено засідання районного методичного об’єднання завідуючих дошкільних навчальних закладів на тему: «Організація оздоровчого періоду у закладах дошкільної освіти».
Літо є найсприятливішим періодом для зміцнення здоров’я, загартування та всебічного розвитку дітей. Від того, наскільки змістовно та правильно буде організовано життєдіяльність дітей у цей період, залежатиме успішність та ефективність відпочинку маленьких вихованців. Саме тому, у літні місяці керівники закладів дошкільної освіти ставлять перед собою важливу мету – створити у дошкільних закладах сприятливі умови для забезпечення оздоровлення, збереження життя дітей та подальшого формування їхньої життєвої компетентності.
8944
Під час теоретичного блоку методист Миненок О.В. зазначила, що літній оздоровчий період в закладах дошкільної освіти триває з 01.06. по 31.08.2018 року та спрямовується на зміцнення фізичного, духовного, психологічного комфорту, позитивного самопочуття, задоволення потреб вихованців. Розв’язанню цих завдань сприяє поєднання медико-​профілактичних засобів, повноцінного харчування, оптимальної системи педагогічних впливів. Також Оксана Вікторівна зупинилася на нормативно-​правовій та законодавчій базі, переліку основних наказів, якими керуються працівники закладів дошкільної освіти під час організації оздоровчого періоду.
Змістовну презентацію із досвіду роботи ДНЗ1 «Зіронька» підготувала завідуюча Гаврущенко Л. С., яка наголосила,що запорукою успішного проведення оздоровчого періоду є належними чином спланована та здійснена підготовка закладу.
SAM 0860
Учасники районного методичного об’єднання мали змогу розглянути зразки планування роботи закладу дошкільної освіти влітку, ознайомитися з алгоритмом підготовки та проведення літнього оздоровчого періоду.
SAM 0822
Далі із завідуючими закладів дошкільної освіти Миненок О.В. було проведено творчу майстерню, яка спонукала присутніх до жвавого обговорення, виготовлення колажу та розгляду проблем організації оздоровчого періоду за наступними позиціями:
–мета та завдання оздоровчого періоду;
–форми та методи роботи під час оздоровчого періоду;
–труднощі, які можуть виникнути під час організації літнього оздоровлення дітей у ДНЗ.
Наприкінці завідуюча ДНЗ1 «Зіронька» Гаврущенко Л.С. презентувала виставку на тему: «Готуємось до оздоровчого періоду». На виставці було представлено методичну, науково-​популярну та художню літературу, атрибути сюжетно-​рольових, театралізованих, дидактичних та рухливих ігор на свіжому повітрі, спортивне обладнання, іграшки для ігор у піску, з водою тощо.
На завершення Оксана Вікторівнапідвела підсумки засідання та керівники закладів дошкільної освіти прийняли методичні рекомендації, серед яких:
–Завідуючим ЗДО забезпечувати постійний контроль за організацією оздоровчої роботи в закладах, тримати на контролі якість харчування дітей та виконання норм.
–Працювати над створенням системи оздоровчої роботи в умовах дошкільного навчального закладу.
–Педагогам використовувати нетрадиційні засоби та методи оздоровлення дошкільників.