Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи
З метою формування досвіду навчально-​пізнавальної і практичної природоохоронної діяльності учнів, підвищення екологічної та морально-​етичної свідомості щодо ставлення до природи в НВК з 02 по 28 квітня 2018 року було проведено щорічний екологічний місячник.
Рисунок6
Учні прибирали шкільне подвір’я від сміття, працювали над озелененням класних кімнат, оформленням квітників на території школи, висаджуючи однолітні та багаторічні рослини, доглядали за висадженими раніше квітами.
Протягом Місячника учнями та вчителями:
- посаджено квіти на клумбах;
- збережено та доглянуто висаджених раніше дерев.
Вчителями, класними керівниками змістовно проведено екологічні свята, виховні години, бесіди, загальношкільну лінійку, виступ агітбригади.
Рисунок5
Всеукраїнському дню довкілля (16.04) та Всесвітньому дню Землі (22.04) були приурочені екологічна вікторина: “Птахи — наші друзі” для початкових класів (вчитель початкових класів Бойко Л.М.) та екологічний конкурс-​гра: “Знавці флори та фауни рідного краю” для учнів 58 класів, круглий стіл: “Екологічна безпека” для учнів 911 класів (вчитель географії Кругляк А.О.).
Рисунок4
Формуванню екологічної свідомості підростаючого покоління також сприяли перегляди відео фрагментів про відомі заповідники та національні парки, конкурси малюнків й плакатів на екологічну тематику, проведення екскурсій у природу.
8965
Екологічне виховання є значним потенціалом для соціалізації особистості, формування системи цінностей, навичок, орієнтованих на життєво-​практичну діяльність. Заходи, проведені в Ничипорівському НВК протягом Місячника екології сприяли формуванню екологічної свідомості молодого покоління, його відповідальності за майбутнє Землі.