Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи
Рідна мова… Вона така неповторна, мелодійна і співуча, бо ввібрала в себе гомін дібров і луків, полів і лісів, духмяний, п’янкий запах рідної землі. У народу немає більшого скарбу, ніж його мова. Бо саме мова — це характер народу, його пам’ять, історія і духовна могутність. У ній відбиваються звичаї, традиції, побут народу, його розум і досвід, краса і сила душі, вона його, народу, цвіт і зав’язь. Ще в дитинстві рідна мова допомагає нам пізнавати світ, відкривати для себе великий і чарівний світ життя. Без мови не може існувати й розвиватися суспільство. Мова стосується кожної людини, адже науково доведено, що від мови залежить і мислення. У країнах світу люди різняться за своїм менталітетом та світоглядом не тільки через традиції та релігійні переконання, а й завдяки мові, якою вони розмовляють, а відповідно і думають.
IMG 20180221 130337 775
Сьогодні, 21 лютого, відзначаючи Міжнародний день рідної мови в Яготинській ЗОШ І-​ІІІ ступенів № 1 учні 211 класів написали «диктант єдності» Без мови немає народу. В кожному класі пройшли виховні години «Рідна мова – безцінна і невичерпна духовна скарбниця народу», учнівським самоврядуванням було організовано та проведено конкурс плакатів «Багатство рідної мови», в шкільній бібліотеці організовано книжкову виставку «Мова – коштовний скарб народу».
IMG 20180221 104004 13211
Учні 78 класів були учасниками літературно-​музичної композиції «Наша мова – солов’їна» (вчитель Твердохліб Н.І.). Діти глибше пізнали історію рідного слова, взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти свою мову», вслухались у мелодію української пісні, мови.
IMG 20180221 150044
Учні 3 класу провели свято рідної мови «Без мови немає народу» (вчитель Іваненко О.П.). Разом із завідуючою флігелем Т.Г.Шевченка Гусак Л.С., бібліотекарем міською бібліотеки для дітей Козяр В.М., шкільного бібліотекаря Лисюк К.І. та класним керівником 6 класу Пархацькою Т.М. школярі здійснили усну подорож мовними стежками. А старшокласники доторкнулися до глибин рідного слова, взявши участь у літературному усному журналі «України мова барвінкова» (вчитель Костенко Л.С.).
SAM 5275
Українська мова – рідна, велична, милозвучна – об’єднує нас, українців, ідентифікує, збагачує духовно, творить сильну непереможну націю. Пам’ятаймо, що ми живемо у мові, а вона – в нас. Любімо, поважаймо, збагачуймо нашу неповторну, самобутню мову!