12 листопада 2017 року на Яготинського НВК3 відбувся районний етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з екології. Учасниками олімпіади стали 6 учнів з 5 загальноосвітніх закладів Яготина і Яготинського району: ЗОШ1, НВК2, НВК3, ОЗОНЗ Жоравського НВК та Капустинськго НВК. Олімпіада включала в себе теоретичний тур і конкурс-​захист екологічних проектів. Завдання теоретичного етапу містили питання з галузі знань по загальній екології, глобальних екологічних проблем, екології довкілля тощо.
PB120094 PB120083
На конкурс проектів школярі представили дослідження різної спрямованості: безхатні тварини як елемент екологічного середовища м.Яготина; моніторинг екологічного стану гідросистеми ставу №7 річки Іржавець; вивчення впливу і ролі мікроелементів на ріст рослинного організму, на прикладі буряка столового, з метою отримання здорового продукту харчування, як основного фактора ведення здорового способу життя.
PB120090
Атмосфера в аудиторії була робочою: учні зосереджено й серйозно виконували завдання, які вимагали від них знань та ерудованості. За процедурою проведення олімпіади спостерігали члени журі: Реготун Л.О., Цимбаленко Л.М., Салобута Т.В. та Чорненька Н.В. Найкращі результати показали: Гребенюк Артем, учень 10 класу Яготинського НВК2 (вчительЧорненька Н.В.), Хоменко Ярослава, учениця 10 класу Яготинського НВК3 (вчитель Салобута Т.В.) та Коновалова Діана, учениця 10 класу Яготинської ЗОШ1 (вчитель Стригун О.В.).

PB120070

Висловлюємо особливу подяку вчителям шкіл, які підготували учасників олімпіади і побажати всім учням подальших успіхів у наукових змаганнях!