24 грудня 2016 року в Яготинському НВК3 відбувся ІІ (районний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки. У інтелектуальному змаганні взяли участь 8 учнів 911 класів навчальних закладів м.Яготина і Яготинського району, із них: 9 клас – 1 учень; 10 клас – 2 учні; 11 клас – 5 учнів. Для роботи в журі було запрошено вчителів економіки чотирьох навчальних закладів району: вчителя-​методиста Шевченко Л.М. (Яготинська ЗОШ1), вчителя-​методиста Бойко Н.В. (Лемешівська ЗОШ), старшого вчителя Кононенко І.О. ( Жоравська ЗОШ) та вчителя вищої категорії Самоліченко Н.І. (Лозовоярівський НВК).

фото1159

Учні продемонстрували свої знання і вміння з економіки.Упродовж 22,5 астрономічних годин юні інтелектуали виконували тестові завдання двох рівнів складності, давали відповіді на питання творчого характеру та розв’язували задачі.

Журі олімпіади зазначає, що запропоновані учасникам завдання в цілому відповідали віковим особливостям учнів і за змістом вписувались у освітні стандарти з економіки. Більшість з них були спрямовані на логічний виклад матеріалу, дозволяють всебічно перевірити знання учнів, їхні вміння, навички і ерудицію. Ряд завдань носили проблемний характер і давали змогу в повній мірі оцінити ступінь логічного та аналітичного мислення учнів.

фото1160

Організатор заходу методист районного методичного кабінету відділу освіти Шульга Ю.В. та члени журі перевірили всі роботи учасників олімпіади, склали протоколи та підвели підсумки ІІ етапу олімпіади з економіки. Визначились учні з найвищими результатами:

- Тимченко Роман, учень 8 класу Лемешівської ЗОШ, який писав роботу за 9 клас (вчитель: Бойко Н.В.)

- Бондаренко Аліна, учениця 10 класу Лемешівської ЗОШ (вчитель: Бойко Н.В.)

- Олексенко Анастасія, учениця Яготинського НВК3 (вчитель: Мосьпан Т.Б.)

Запрошуємо школярів Яготина і Яготинського району у наступному році узяти участь у цих престижних в Україні інтелектуальних змаганнях. Вітаємо переможців і всіх учасників ІІ(районного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки! Бажаємо успіхів і перемог в обласному турі!