Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 14.06.2016668 «Про проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017», рішення центрального оргкомітету всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017» (протокол № 01 від 15.09.2016), наказу відділу освіти від 19.10.2016259-​н «Про проведення першого (районного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017» та з метою виявлення і підтримки творчої праці вчителів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації кращих педагогічних здобутків 17 листопада 2016 року був організований і проведений перший (районний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2017», який проходив на базі районного методичного кабінету відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації.

Учитель року 2016 007

У конкурсі взяли участь 7 вчителів із семи загальноосвітніх навчальних закладів району.

Учитель року 2016 026

Учитель року 2016 014

Створити комфортне середовище, навчити дітей вчитися, виховати і розвинути інтелектуальну особистість, справжнього патріота своєї країни, спроможного розвиватися далі – завдання кожного вчителя сучасної школи. І саме ці проблеми розкрили в своїх презентаціях «Виховання патріотизму учнів початкових класів на основі проведення інтегрованих уроків та в позакласній роботі,», «Використання інтерактивних методів роботи на уроках курсу «Людина і світ» в рамках проекту «Інтелект України» вчителі початкових класів Гречка О.В. (Яготинський НВК3) та Форостяна Л.М. (Яготинський НВК2). Виступи педагогів засвідчують, що вони прагнуть навчити дітей всестороннє пізнавати світ, радіти успіхам кожного, твердо йти життєвими дорогами і будувати майбутнє країни.

Учитель року 2016 033

У номінації «Музичне мистецтво» презентувала свій досвід з теми «Формування креативних здібностей на уроках музичного мистецтва засобами використання інноваційних технологій» вчитель музичного мистецтва Ничипорівського НВК «ЗОШ I-III ст. – ДНЗ (ясда-​садок)» Смачна Світлана Юріївна. Маючи загальний педагогічний стаж 20 років, 13 із них Світлана Юріївна пропрацювала саме в цій школі, але ні разу не зрадила своєму життєвому кредо «Відкрити в кожній дитині душу творця, дати їй змогу пробудитися і розквітнути». В своїй роботі розкрила таємницю майстерності вчителя музичного мистецтва щодо формування креативної особистості із заздалегідь прогнозованими якостями, здібностями,властивостями, вміння організовувати діяльність учнів на основі особистісних потреб дитини, розвивати вокально-​хорові навички, музичну пам’ять, увагу, творче мислення.

Учитель року 2016 054

У номінації «Біологія» було представлено матеріали трьох вчителів Бойко Наталії Василівни, вчителя Лемешівської ЗОШ І – ІІІ ступенів, Кадубінського Миколи Миколайовича, вчителя Супоївського НВК та Реготун Людмили Олександрівни, вчителя Жоравської ЗОШ І-​ІІІ ступенів.

Учитель року 2016 051

Учитель року 2016 041

Учасники конкурсу виявили власні творчі можливості з реалізації як традиційних форм і методів навчання школярів, так і використання новітніх освітніх технологій, продемонстрували різноманітність інтересів та захоплень.

У поданих на конкурс матеріалах був описаний досвід конкурсантів, який відповідав вимогам оформлення, наявне обґрунтування актуальності досвіду та перелік наукових досліджень, висновки про педагогічну і методичну діяльність учасників конкурсу, які розкривали систему роботи вчителя та її результативність.

Основною метою Бойко Н.В. як вчителя біології є зацікавити учнів викликати в них радісне відчуття успіху, створити сприятливі умови для самореалізації у майбутньому з подальшим правильним вибором професії Наталія Василівна приділяє особливу увагу обдарованим дітям, розвиває їх логічне мислення дослідницький потенціал творчу активність бажання глибше пізнавати загадковий світ природи. Науково продумана і чітко організована її система роботи дає відповідні результати. Вона має 5 блогів, які визнані одними з найкращих КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти»

Комаренко Богдан Петрович, вчитель інформатики Черняхівського НВК «ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла – садок)», перша кваліфікаційна категорія, має 13 років педагогічного стажу.

Учитель року 2016 059

Богдан Петрович талановитий і творчий педагог, досвідчений вчитель, має ґрунтовну науково – теоретичну підготовку, досконало володіє методикою викладання предмета, забезпечує високий рівень організації навчально – виховного процесу на основі глибоких знань дитячої психології та досягнень сучасної педагогічної науки.

Творча співпраця вчителя і учнів дозволяє оперативно враховувати готовність дитини до опанування нових знань. І щоб підтримати дітей у процесі навчання, розвинути їх ініціативу, заохочувати до творчості, крім традиційної системи оцінювання Богдан Петрович використовує смайлики та слова схвалення.

Реалізація індивідуального підходу дає можливість вести належну підготовку з учнями різного рівня компетентності. Практично не «губиться» ні обдарована дитина, ні дитина, яка не має розвинених здібностей. Невід’ємною складовою такої роботи є любов до дітей, вивчення кола їхніх інтересів, потенціалу їх діяльності, адже формується особистість дитини по мірі того, як педагог керує її діяльністю.

Завдання формування успішної особистості педагог реалізує і позаурочній роботі з предмета – під час організації роботи з обдарованими дітьми. Важливим у роботі педагога є зацікавленість у результатах своєї діяльності, тобто – у досягнені її вихованців, зокрема, в інтелектуальних змаганнях.

Життя мінливе: з’являються нові можливості отримання цікавої змістовної інформації, оригінальні освітні технології, тому постійно педагогу потрібно займатися самоосвітою, опановувати нові прийоми, технології, щоб згодом ці знання та вміння передати своїм учням.

Учитель року 2016 075

Журі конкурсу визначило переможців, якими стали Форостяна Л.М., у номінації «Початкова освіта», Комаренко Б.П., у номінації «Інформатика», Смачна С.Ю., у номінації «Музичне мистецтво», Бойко Н.М., у номінації «Біологія».

Бажаємо успіхів та перемог у подальших перегонах фахового конкурсу.

Учитель року 2016 078