Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

15 листопада 2016 року на базі дошкільного навчального закладу (ясла-​садок) комбінованого типу № 2 «Дюймовочка» (завідувач Грушка К.В., вихователь-​методист Ситікова Н.О.) проведено семінар-​практикум для вихователів дітей раннього віку ДНЗ міста на тему: «Дидактичний посібник як засіб сенсорного розвитку дітей раннього віку в ознайомленні дітей з куточком природи».

DSCF2632

У практичному блоці учасники семінару (вихователі садочків міста, практичний психолог ДНЗ, методист РМК Миненок О.В.) згідно з планом мали можливість переглянути заняття з дітьми раннього віку «Подорож до осіннього лісу» (вихователь Погоріла Л.В.). Під час заняття вихователя з використанням сенсорних вправ, завдань, дидактичних посібників закріпили знання дітей про явища природи восени та познайомила дітей з календарем природи. Дітям було цікаво помічати зміни в природі та висвітлювати це у куточку природи. При цьому розвивали моторику рук, закріплювали колір, форму. Вихователь використовували цікаві форми роботи.

Вихователі обговорили заняття.

Вихователь – методист Ситікова Н.О. провела презентацію посібника «Пори року».

В теоретичному блоці вихователі прослухали доповідь практичного психолога ДНЗ2 «Дюймовочка» Литовченко Н.Б. на тему: «Розвивальне предметне середовище для дітей раннього віку», консультацію вихователя ДНЗ5 «Берізка» Черненко Л.М. на тему: «Облаштування куточка природи в ДНЗ».

DSCF2628

Після прослуханого вихователі обмінялися своїм досвідом роботи щодо облаштування куточка природи в своїй групі.

По закінченні засідання з методичними рекомендаціями виступила методист РМК Миненок О. В. та підвела підсумок.

Цікаві форми проведення семінару спонукали кожного з учасників заходу зробити аналіз отриманої інформації, визначити особисті плани на майбутнє щодо здійснення інноваційної діяльності в ДНЗ.