Щороку 21 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день миру, який був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Цей день присвячений укоріненню ідеалів миру як у відносинах всередині держав, так і у відносинах між усіма державами і народами.

Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки України було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе… На Україну напав ворог. І нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир щоб нам завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

Події, які відбуваються сьогодні на сході нашої країни не залишили байдужими і школярів нашого навчально-​виховного комплексу.

В рамках Міжнародного дня миру, Дня визволення Яготинщини від фашистських загарбників в Ничипорівському НВК з 19 по 23 вересня у НВК проводиться Тиждень Миру.

Чимало різноманітних і цікавих заходів було проведено в рамках цього Тижня (19 по 23.09.2016).

19 вересня відбувся виховний захід «Діти всієї Землі за мир» на якому учні 711 класів читали патріотичні вірші. Переглянувши відеосюжет про українських воїнів АТО, всі присутні пройнялися почуттям гордості і вдячності нашим захисникам. На завершення заходу діти прикріпили до карти України паперових голубів, що є символом миру, спокою, добра (підготувала ЗНВР Білокур В.М.)

Протягом 1923.09.2016 проходить акція «Діти – військовим», під час якої вихованці пишуть листи, малюють малюнки, збирають продукти харчування, гігієни і т.д. для військових, які захищають нас у цей важкий час.

20.09.2016 всі класні керівники провели єдину виховну годину «Урок миру і дружби», на якій діти вирізали з білого паперу голубів – символів миру, малювали малюнки, писали вірші та листи воїнам. Діти у своїх листах висловлювали побажання воїнам перемоги і повернення додому живими і здоровими.

20.10.2016

20.10.2016 2

Після уроків у дворі школи учні 14 класів відбувся конкурс дитячих малюнків на тему: «Наш дім – планета Земля» (кл. керівник Бойко Л.М.). Саме через свої малюнки кожна дитина мала змогу втілити в життя своє бачення та розуміння надзвичайно важливого у наш час слова «мир».

З 19.09 по 21.09.2016 педагогом-​організатором, Геровською Л.І., були проведені майстер-​класи по виготовленню об’ємних голубів.

20.10.2016 3

Долучилася до загальношкільних заходів і шкільна бібліотека. Зокрема, було проведено бібліотечний урок «Діти проти війни» (19.09.2016). Бібліотекарем була підготовлена книжкова виставка патріотичного напрямку «Ми хочемо жити в мирі».

Цьогоріч 21 вересня розпочався день з урочистого підняття прапору нашої держави під виконання учнями гімну України; була проведена загальношкільна лінійка приурочена відзначенню Міжнародного Дня Миру, Дня визволення Яготинщини від фашистських загарбників “Ми за мир в усьому світі”, по закінченні якої діти символічно випустили в небо Голуба Миру на знак протесту проти війни і кровопролиття на території України й хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв Небесної сотні та військових в АТО та всіх загиблих в роки війни.

20.10.2016 4

Лідери учнівського самоврядування організували покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам, та випустили стінгазету «Мир на планеті — щастя всім дітям».

20.10.2016 6

Також усі учні НВК цього річ стали активними учасниками акції «Голуб миру».

20.10.2016 7

Протягом цих днів у НВК в усіх класах були проведені такі виховні заходи: виразне читання поезій про мир (14 класи), конкурс малюнків «Україна очима дітей»(511 класи).