Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

У вересні 2016 року в Ничипорівському НВК було проведено ряд заходів присвяченних 150-​річчя народження відомого українського історика громадського та політичного М.С. Грушевського під загальною назвою «Апостол української ідеї».

IMG 20160928 123858

В шкільный бібліотеці було організовано виставку: «М.Грушевський – історик, науковець, політичний діяч».

Учні 911 класів переглянули документальний фільм «Михайло Грушевський» з циклу «Невідома Україна».
Проведено історичну вікторину для учнів 710 класів «М. Грушевський – великий українець»(вч. Білокур В.М.).

Десятикласники підготували та продемонстрували учням 97–х класів презентацію на тему «М. Грушевський. Хто він?».

Учні 7–х класу під керівництвом вчителя Прокопенко Ю.В. підготували та провели лінійку на тему «Грушевський М.С.».

Для учнів 810 класів було підготовлено наукову учнівську конференцію, під час якої учні мали можливість ознайомитися з історичною діяльності Михайла Грушевського в українському державотворенні й науці. (керівник: вчитель історії Білокур В.М.) На заході вчитель за допомогою ІКТ провела віртуальну подорож «Михайло Грушевський: життя і діяльність», а учні 11 класу виступили з повідомленнями на тему «Роль Михайла Грушевського в історії українського державотворення».

В своїх виступах учні зазначили що: «Михайло Грушевський – це вчений світового рівня, творча спадщина якого вражає своїм тематичним діапазоном, енциклопедичністю, універсальністю. Його перу належать близько двох тисяч праць з історії, соціології, літератури, етнографії, фольклору. Ще й досі неповною мірою досліджено його публіцистику, епістолярний доробок. Та насамперед він увійшов у вітчизняну історію як її великий літописець, автор фундаментальної 10 томної „Історії України — Руси”, справедливо названої метрикою нашого народу. Своєю працею М.Грушевський закладав міцні підвалини української державності. Пам’ять про нього вічна, наукові праці – невичерпне джерело мудрості».

Всі класні керівники провели тематичні години спілкування на тему «Михайло Грушевський — славетний історик України: до 150 річчя від народження».

28.09.2016 року вчителями історії Білокур В.М. та Прокопенко Ю.В. було організовано перегляд в онлайн-​режимі лекції для учнів 911 на тему «Життєвий та творчий шлях М. Грушевського», мета якої – привернення уваги до постаті Михайла Грушевського, усвідомлення його ролі у процесі самовизначення українців.