Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Літо у розпалі. Літні канікули щодня приносять нові відкриття та задоволення. Приємно, що наші обдаровані учні не тільки змістовно проводять дозвілля, а ще мають можливість відпочиваючи навчатися у ігровій змагальній формі. Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом«Мала академія наук учнівської молоді» цього літа було організовано проведення трьох літніх навчально-​тренувальних змін для обдарованої учнівської молоді Київської області. Наші учні 810 класів, які мають інтереси до науково-​дослідницьких робіт, взяли участь у літніх навчально-​тренувальних змінах, що передбачали відпочинок у мальовничій місцині міста Володарки. Вони брали участь у дискусіях, творчих зустрічах, екскурсіях, практичних заняттях, семінарах, що відбувалися на базі Володарської загальноосвітньої санаторної школи-​інтернат. Це 12 учнів Яготинського НВК2, Супоївського, Сулимівського, Двірківщинського НВК, Яготинської ЗОШ1. Кожний день приносив нові відкриття, нові захоплення, нові знання.

З 13 по 19 червня відпочивала та навчалася команда учнівської молоді Яготинського району, схильна до фізико-​математичних наук та наук про Землю: Ведутенко Ілона, Мельницька Богдана (Двірківщинський НВК), Кузьміна-​Зубова Катерина, Якушко Альона (Супоївський НВК).

4 загiн ПРОТОНИ ТАБI МАН

Вони відпочивали в 4 загоні із назвою «Протони». Щодня відвідували лекції, на яких йшлося як правильно писати роботу МАН, правильно оформити та підібрати відповідну тему. Також дітям читалися лекції з таких предметів, як економіка, математика, фізика, астрономія тощо.

На лекцii Ревиц коi У

Та дозвілля вихованців було ще цікавіше. Заняття з психологом, різноманітні квести та конкурси, ігри з волейболу та футболу і дуже цікаві вечірні дискотеки. Та найкращим сюрпризом для них була поїздка до Умані в Софіївський парк.

З 20 по 26 червня відпочивали навчаючись учні схильні до вивчення хіміко-​біологічних наук, літературознавства, фольклористики та мовознавства: Шатнюк Ганна, Коновалова Діана (Яготинська ЗОШ1), Друченко Євген, Лисенко Богдан (Яготинський НВК2). Кожного дня грані відпочинку були новими, цікавими, а ще пізнавальними. Багато нових друзів здобули наші учні за науковими інтересами.

Конкурс рушникiв

З 27 червня по 3 липня – Пархоменко Артем, Терен Ігор, Хоменко Анастасія (Яготинський НВК2), Білокобильська Богдана (Сулимівський НВК) побували у обласному мовному таборі з англійської мови. Вони спілкування в таборі переважно англійською мовою. Це прекрасна практика, коли обдаровані учні мають можливість випробувати свої знання у колі друзів, збагатитися новим досвідом.

Вечiр прощання

Найкращий відпочинок – у колі друзів, у мальовничому місці, коли навколо турбота і підтримка дорослих. В учнів з’явився додатковий мотив до роботи у Малій академії наук над науково-​дослідницькими роботами. Літній відпочинок продовжується…