Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

9 і 10 червня, у Сорочому Яру проведено районну дитячо-​юнацьку військово-​спортивну гру українського козацтва «Сокіл» («Джура»). Завданням цих змагань є фізичне, соціальне, інтелектуальне та духовне виховання української молоді на основі козацьких морально-​світоглядних цінностей, формування у неї засад здорового способу життя засобами туризму і спорту.

Однак, перш за все, це командна гра, яка вчить підростаюче покоління взаєморозумінню, взаємодопомозі та спілкуванню з однолітками. Екіпіровані наметами, казанами, сокирами, лопатами, набором продуктів харчування для проживання в польових умовах сім команд (роїв) району, сформованих із учнів 810 класів, прибули на місце збору.

DSC 0021

Кожен рій мав власну назву, прапор, емблему, гасло, вишиванки, головні убори і, звичайно, командира – ройового. Цьогоріч Яготинську ЗОШ1 представляв рій «Дорошенки», НВК2 – «Литаври», НВК3 – «Байдак», Двірківщинський НВК – «Козацька республіка», Черняхівський НВК – «Гайдамаки», Фарбованський НВК – «Запорожці» та Лемешівську ЗОШ – рій «Флеш» (у перекладі з англ. – «блискавка»).

DSC 0057

Розбивши власні табори, у перший день гри команди виголошували ройові візитівки, доповідали суддям про свою готовність до участі в змаганнях, проходили стройову підготовку та демонстрували знання з історії козацтва та Збройних Сил України під час конкурсу «Відун».

DSC 0090

Наступний день видався більш насиченим, адже на юних туристів чекала смуга перешкод із використанням козацької легенди, топографії, техніки пішохідного туризму, медичної підготовки, стрільби із пневматичної зброї, а також перетягування линви.

DSC 0019

DSC 0101

Незмінним переможцем «Джури» знову виявився рій «Байдак» Яготинського НВК3. Друге загальнокомандне місце посіли «Литаври», а третіми стали «Дорошенки». Тож вітаємо їх з перемогою, а «байдаківцям» бажаємо успіхів у наступному обласному етапі гри.