Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

У Яготинському районі організовано функціонували пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням та мовні табори дітей у 18-​ти загальноосвітніх закладах, які недавно завершили роботу.

DSC 1554

Відпочинком у 18 пришкільних таборах охоплено 543 дітей різних категорій, що становить 17, 1 % від контингенту учнів. Серед них: діти-​сироти і діти, позбавлені батьківського піклування (10 осіб); діти-​інваліди (13 осіб); діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (19 осіб); діти із малозабезпечених та багатодітних сімей (230 осіб); лідери учнівського самоврядування та обдаровані діти (98 осіб); діти, які перебувають на диспансерному обліку (115 осіб); діти учасників АТО та переселенці з АР Крим, Донецької і Луганської областей (23 особи); інші (35 осіб).

Назва навчального закладу Назва табору Назва мовного табору
1 Яготинська ЗОШ І-​ІІІ ступенів № 1 «Сонячний» «Sunny Camp»
2

Яготинський НВК

«СШ-​ЗОШ І – ІІІ ступенів № 2»

«Веселка» «Rain­bow»
3

Яготинський НВК

«СШ-​ЗОШ І – ІІІ ступенів № 3»

«Веселка»

«Rain­bow»
4

Панфильський НВК

«ЗОШ І-​ІІ ступенів — ДНЗ (ясла-​садок)»

«Фортуна» «For­tune»
5

Капустинський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-​садок)»

«Орбіта» «Orbita»
6

Супоївський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-​садок)»

«Супій» «Supiy»
7

Богданівський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-​садок)»

«Веселка» «Rain­bow»
8

Сулимівський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів — ДНЗ (ясла-​садок)»

«Надія» «Hope»
9 Лемешівська ЗОШ І-​ІІІ ступенів «Заграва» «Поліглот»

10

Засупоївський НВК

«ЗОШ І-​ІІ ступенів — ДНЗ (ясла-​садок)»

«Джерело» «Jerelo»
11

Жоравська ЗОШ І-​ІІІ ступенів

«Сонечко» «The Sun»
12

Ничипорівський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів –ДНЗ (ясла-​садок)»

«Веселка» «Rain­bow»
13

Червонівський НВК

«ЗОШ І ступенів — ДНЗ (ясла-​садок)»

«Промінчик» -
14

Двірківщинський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-​садок)»

«Ластівка» «Swal­low»
15

Фарбованський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-​садок)»

«Любава» «Lubava»
16

Сотниківський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-​садок)»

«Дніпро» «Dnipro»
17

Лозовоярівський НВК

«ЗОШ І-​ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла-​садок)»

«Калина»

«Kalina»
18

Черняхівський НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів – ДНЗ (ясла — садок)»

«Віночок» «Wreath»

В таборах працювало 282 працівники, з них педагогічних – 198 осіб, досвідчених вчителів загальноосвітніх навчальних закладів району. До роботи в таборах було залучено працівників сільських ФАПів та амбулаторій.

В таборах з денним перебуванням 18 навчальних закладів проведено спортивно-​масові, еколого-​натуралістичні, природоохоронні заходи, творчі конкурси, майстер-​класи, краєзнавчі екскурсії та туристичні поїздки, відвідування музеїв, що сприяло розвитку творчих здібностей дітей, формуванню патріотичної свідомості, навичок здорового способу життя.

10

Цікаві заняття з англійської мови, ігри для розвитку математичних здібностей, години економічних знань, конкурси малюнків на асфальті, на папері та конкурси власних виробів, майстер-​класи із квілінгу, інсценізація казок, випуск цікавих стінних газет, конкурс зачісок, день усмішок, дні народних традицій, день української пісні та вишиванки порадували всіх конкурсом на краще знання українських пісень, вшанування пам’яті Катерини Білокур.

DSC06692

На організацію харчування дітей у 2016 році залучено 87 293 тис. грн. позабюджетних. Слід відмітити тісну співпрацю адміністрацій закладів з керівниками місцевих господарств щодо залучення благодійних коштів.

DSC06739

У всіх таборах було організовано дворазове гаряче харчування.

Для того, щоб двері таборів були відкриті, працювало багато дорослих. Це керівники шкіл, вчителі англійської мови, педагоги інших фахів. А ще – волонтери, спонсори, меценати, які сприяли матеріальній підтримці дитячого дозвілля. Їх хочемо назвати та подякувати за вчасну підтримку дитячого відпочинку:

ПАТ «Яготинський маслозавод» (Сіренко Олександр Олександрович);

ВАТ «Лемешівське» (Хілько Петро Михайлович);

ТОВ «Агрістейт» с.Ничипорівки (Петро Мар’янович Сметана);

ТОВ імені Кравченка (Сухенко Сергій Володимирович);

ТОВ «Пречиське» (Скаленко Петро Іванович);

Агро Інвест ДП «Колос» с.Супоївки (Явон Василь Михайлович);

ВАТ «РайАгротехсервіс» (Гопкало Василь Никифорович);

Фермерське господарство «Зус», (Зус Володимир Григорович);

ДП ДГ «Панфильське», (Коваленко Михайло Андрійович);

ТМК «Ідекс»;

Благодійний фонд «Розвиток села» Баришівської зернової компанії (Дністрянська Яна Олександрівна);

Благодійна організація «Благодійний фонд «Нива Переясловщини» (Шевченко Микола Федорович);

Борисенко Юрій Григорович, сільський голова с.Богданівка;

Півак Ігор Володимирович, сільський голова с.Супоївка;

Агрофірма «Дружба» с.Капустинці

(Коротун О.В.)

Нива Переяславщини (Ярошенко)

приватні підприємці: Лавров Юрій Олександрович, Ольшевський Анатолій Миколайович, Васільєва Алла Валеріївна, Галаган Микола Федорович, Бондаренко Людмила Миколаївна, Шевченко Алла Василівна, Галаган Сергій Миколайович, Павлушко Юрій Іванович, Батрак Анатолій Валентинович, Лугина Олег Володимирович, Тарасенко Анастасія Степанівна, Галаган Леся Петрівна, Ковальчук Світлана Василівна, Висовень Олександр Іванович, Строкач Юлія Леонідівна, Городнича Катерина Михайлівна.

ПП Бутенко О.О. «Родовід»

ПП Музика І Г.

ПП Лупан І.М., Завалій П.В.

Безцінна допомога надходила від батьків.

IMG 8128

У період роботи таборів працювали гуртки еколого-​натуралістичного, культурно-​масового та фізкультурно-​оздоровчого напрямів.

IMG 20160609 134519

Особливою популярністю користувався у дітей художньо-​естетичний напрям роботи, бо саме заходи такої спрямованості сприяють розвитку обдарованості, дозволяють вихованцям реалізовувати свої творчі можливості, спробувати себе в різних ролях, проявити свій творчий потенціал, свідченням чого стали – квести «Долоньки єднання», «Екологічний ерудиціон» (Яготинська ЗОШ1), «Ми патріоти нашої держави», «Подорожуючи Великобританією» (Яготинський НВК3), дні туризму, піратів, музики, креативних зачісок і костюмів, фізкультури та спорту, Землі (Яготинський НВК2, Лемешівська ЗОШ, Супоївський НВК), флеш-​моби (Яготинська ЗОШ1, Двірківщинський НВК), малюнки на асфальті (Яготинський НВК2, Двірківщинський НВК), перегляди мультфільмів (Богданівський НВК, Жоравська ЗОШ, Ничипорівський НВК), театралізовані вистави (Панфильський НВК, Капустинський НВК, Черняхівський НВК, Сулимівський НВК, Сотниківський НВК, Лозовий Яр), ігри розвиваючі, спортивні, англомовні (Засупоївський НВК, Червонівський НВК, Яготинський НВК2, Яготинська ЗОШ1, Яготинський НВК3).

IMGP5684

Виховна робота, що проводилась у таборах з денним перебуванням, була спрямована на виховання в учнів національного почуття поваги та любові до Батьківщини і народу, до його віковічних, моральних і духовних здобутків.