4 1

28 жовтня виповнюється 72 років з того дня, коли українські землі було звільнено від фашистських окупантів. Цієї миті український народ чекав понад три роки.

У ці дні ми повертаємося своєю зболеною, але світлою пам’яттю до тієї вистражданої і очікуваної осені 1944 року. Позаду залишилися жахіття війни, і хоча бойові дії ще продовжувалися, мирні жителі розпочали тривалий і складний процес відбудови.

Згадаймо про тих, хто мужньо і стійко боровся з ворогами на фронтах, у підпіллі, національно-​патріотичних формуваннях, трудився в тилу.

Схожі виклики, на жаль, сьогодні постали перед Україною знову. Учасники антитерористичної операції на сході нашої країни відвойовують право на незалежність та свободу. Святою справою для нас, нащадків, є обов’язок відстояти мир та не звернути з обраного шляху. Адже Україна єдина у своєму європейському виборі.

Схилімо голови в пам’ять про загиблих у смертельному двобої з ворогом, чиї могили відомі й незнані, розкидані по своїй і чужих землях. Пам’ятаймо про кожну солдатську краплину крові, кожну вдовину і сирітську сльозу.

Тож нехай нашими неперехідними духовними цінностями, нашими найвищими чеснотами стануть священна пам’ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом доблесті, любові до України, зразком витримки, мудрості й терпіння, щирої віри у непорушну єдність поколінь, у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.

Бажаємо і надалі якнайдовше залишатися в строю та силою свого духу бути прикладом патріотизму для молодого покоління. Щастя вам, добра, здоров’я, оптимізму, бадьорості духу та любові оточуючих ще на багато років!

Будемо пам’ятати і не забувати! У цей День ми приєднуємося до вшанування всіх, хто забезпечив це звільнення! Добра пам’ять про вас завжди буде жити в наших серцях.

З Днем визволення України!!!