Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

21 вересня на базі Яготинського НВК2 відбулося спільне відкрите засідання гуртків «Літературна студія»(кер.Остапенко Н.О.) та «Юний журналіст»(кер.Бранець О.І.), присвячене Міжнародному Дню миру, на тему: «Андрей Шептицький – князь української церкви, український Мойсей, будівничий нації, великий митрополит, посланець миру». Вчитель-​словесник Остапенко Н.О. провела для дітей цікаву і пізнавальну подорож сторінками багатостраждальної історії нашого народу. Учні не лише із цікавістю слухали розповідь про життєвий і праведний шлях митрополита , а й самі проводили дослідницьку роботу, перегортаючи сторінку за сторінкою книгу А. Шептицького.

DSCF1332

Шептицький Андрей – громадський і церковний діяч, меценат, людина, наділена іскрою Божою, будівничий нації, поборник всього українського, поліглот, знавець буковинського діалекту, засновник першого українського національного музею, борець за мир. Все це було у повідомленнях членів гуртків, які супроводжувались слайдами:

«Дитинство майбутного митрополита»(Дорошенко В.);

«Юність майбутнього душпастиря»(Коваленко К.);

«Освіта А.Шептицького»(Кучерук К.);

«Монаше та священиче служіння»( Шкарупа А.);

«Єпископ та митрополит»(Ворковенко В.);

«Екуменічна та унійна діяльність А.Шептицького»(Потапенко О.);

«Політична діяльність великого духівника і митрополита»(Прус Д.);

«Благочинність та меценацтво українського Мойсея»(Миськова );

«Діяльність митрополита за радянської та нацистської окупації»(Бандоріна Є.);

«Антисемітська діяльність та критика діяльності А.Шептицького»(Ромасько Є.);

«Праведник світу – А.Шептицький» (Коваль Т.)

За тим , гуртківці зробили висновок, що за життя Митрополит Андрей Шептицький стільки встиг зробити як для Церкви, так і для всієї української нації, скільки досі не зробив жоден церковний діяч. Його життя – ціла духовна епоха. Його ідеї, діяння, заповіти, вчення та дух продовжують жити. І нині він все ще залишається для нас Духовним Батьком.

Пізнаючи житіє і діяльність великого Митрополита, багатієш у вірі й духовності, хочеться прийти до Бога, служити своєму народові й жити для нього. Кожному з нас потрібно бути просто справжнім свідомим християнином, берегти мир у душі, родині й країні, підтримувати молитвою і добрим словом тих, хто боронить нашу землю…

DSCF1338

Коли добігали останні хвилини заняття, діти взяли до рук аркуш із зображенням Голуба і, відчувши себе посланцями миру, написали теплі слова вдячності і підтримки воїнам АТО. До речі, учні вже мають великий досвід у написанні таких листів, бо роблять це не вперше і знають ціну миру не лише з книжок історії.

DSCF1348

Хай завжди буде мир на землі! Слава Україні!