Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

17 вересня 2015 року на базі Яготинського БДЮТ методистом РМК відділу освіти Мрачик Н.А. було проведено районне методичне об’єднання для практичних психологів та соціальних педагогів ЗНЗ та ДНЗ району з теми: «Організація роботи психологічної служби району у 20152016 н.р.».

DSCF1297

На засіданні були розглянуті такі питання:

  • Стан та перспективи розвитку психологічної служби району у 20152016 н. р.
  • Нормативно-​правове забезпечення діяльності працівників психологічної служби.
  • Пріоритетні напрями психологічної та соціально-​педагогічної роботи з дітьми та учнівською молоддю в закладах освіти.
  • Навчально-​методичне забезпечення викладання факультативів, спецкурсів психологічного спрямування в навчальних закладах.
  • Впровадження проекту «Інтелект» у закладах освіти області.
  • Про стан та проблеми забезпечення психологічного і соціального супроводу дітей, постраждалих внаслідок військових дій, та їх батьків..

З метою удосконалення діяльності працівників психологічної служби району у 20152016 н. р. учасниками засідання були прийняті методичні рекомендації:

1. Вивчати та презентувати перспективний досвід діяльності практичних психологів, соціальних педагогів навчальних закладів.

2. Забезпечити психологічний та соціально-​педагогічний супровід дітей, постраждалих внаслідок військових дій, а також їх батьків.

3. Забезпечити психолого-​педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами в умовах інтеграції їх в навчально-​виховний процес закладу освіти.

4. Забезпечити участь у проведенні опитування серед учасників навчально-​виховного процесу з наступних тем: «Ефективність функціонування психологічної служби та ставлення учасників навчально-​виховного процесу до результатів діяльності працівників психологічної служби» та «Молодь і протиправна поведінка»

Протягом 20152016 н.р.

7. Провести просвітницькі заходи у закладах освіти з питань профілактики і превенції асоціальної, протиправної, агресивної, насильницької поведінки серед школярів.
Протягом 20152016 навчального року

8. Увести в практику діяльності постійно діючий моніторинг дотримання прав дітей та інших суб’єктів навчально-​виховного процессу.

Протягом року

DSCF1300