Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Відповідно Указу Президента України від 24 березня 2015 року № 169 про відзначення 70 – ї річниці завершення Другої Світової війни в Яготинському районі було проведено ряд заходів:

2 вересня 2015 року в Яготинського НВК «СШ-​ЗОШ I-​IIIст. №2» з учнями 9 – А класу було проведено годину спілкування на тему «Історія державотворення України», на якій були присутні і батьки учнів. Класний керівник Пєнкіна Л.П. в своїй розповіді розкрила зміст героїчних сторінок українського народу в Другій світовій війні, а також його роль у перемозі над Антигітлерівською коаліцією.

9 А 1

На захід була запрошена волонтер Заморська Ольга Миколаївна, яка ознайомила всіх присутніх із буремним сьогоденням сходу України, адже сама часто відвідує «гарячі точки» і зустрічається особисто з нашими воїнами. Її життєві історії нікого не залишили байдужими. Ольга Миколаївна продемонструвала державні прапори, які волонтерам дарують учасники антитерористичної операції з величезною подякою за вагому підтримку.

Вражені розповідями, учні написали міні твори на тему «Щоб мати Україну, потрібно бути українцем». На згадку про зустріч учні зробили пам’ятні фотографії.

IMG 1102

З 1 вересня в шкільній бібліотеці діє тематична виставка книг, де представлені твори українських письменників і поетів, які в своїй творчості описали події Великої Вітчизняної війни. Костогриз Алла Петрівна, шкільний бібліотекар, змістовно і цікаво розповідає дітям про ті далекі події, а зокрема про визволення Яготинщини та наших земляків – героїв.

IMG 1108

В Яготинському НВК3, Яготинській ЗОШ1 проведено: тематичні виставки літератури у шкільній бібліотеці, інформаційні повідомлення на уроках історії в 911-​х класах, презентації на виховних заходах спогадів членів сімей, які постраждали від нацизму.

IMG 6369

З метою виховання у підростаючого покоління почуття патріотизму і гордості за свою державу, в школах району були організовані та проведені урочисті покладання квітів до Монумента слави загиблим воїнам у Великій Вітчизняній війні.

CIMG1282

Класними керівниками 511 класів, класоводами проведено виховні години: «Мужність і відвага крізь покоління», «Про минуле серце пам’ять зберігає»; урок патріотизму «Війна у спогадах учасників бойових дій»; «Імена фронтовиків на обеліску братської могили у моєму населеному пункті»; бесіду «Волю не дають, а здобувають».

урок в шкільному музеї А.Г. Кравченко легендарний командарм

Не менш активну участь у проведенні тематичних заходів взяли дошкільні навчальні заклади Яготинщини. Зокрема, проведено: читання художніх творів про боротьбу українського народу проти фашистських окупантів, бесіди з дітьми «Борці за українську землю», тематичні заняття «Про минуле в серці пам’ять зберігаємо», «Мужність і відвага крізь покоління», екскурсія дітей старшої групи до пам’ятника танкістам «Народна пам’ять вічна і жива», спільний з батьками проект «Наша вулиця носить ім’я героя».