Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Першого вересня 2015 року на 90-​му році життя пішов у вічність великий освітянин Яготинщини, ветеран Великої Вітчизняної війни та праці

осьмак

ОСЬМАК ПЕТРО ІВАНОВИЧ

Він народився 26 червня 1926 на Яготинщині, в селі Лозовий Яр.

У лютому 1944 року, у 18-​річному віці, його призвано до війська. Петра Івановича направлено до військ ПВО під Ленінград.

Осьмак П.І. був нагороджений двома бойовими орденами: орденом «Великої Вітчизняної війни» та орденом «За мужність». Тринадцять медалей прикрашали його груди – всі вони також відзнаки за участь у Великій Вітчизняній.

У жовтні 1950 року Петро Іванович був демобілізований. У віці 24 років Осьмак Петро Іванович розпочинає педагогічну діяльність, яка потривала 46 років, 5 місяців, 22 дні ( з 1952 по 1988р).

Початок трудової діяльності – Школа робітничої молоді, село Лозовий Яр, де він успішно працює 2 роки, паралельно навчаючись у Київському ордена Леніна університеті імені Т.Г. Шевченка на географічному факультеті, кафедра «Економічна географія». Далі – робота у навчальних закладах Яготинського району. У 60-​х роках Петро Іванович працює на посадах директора спочатку Годунівської восьмирічної школи, а потім Новооржицької середньої школи (тоді Новооржицька школа була Яготинського району, нині — Згурівський район).

Особливими були тринадцять років з 1973 по 1986 – Петро Іванович працював на посаді директора Райківщинської трудової політехнічної 8-​річної школи. Саме він побудував двоповерхове приміщення цього закладу.

Із цього ж школи вийшов на пенсію.

П.І.Осьмак нагороджений нагрудним знаком « Відмінник народної освіти», медаллю «Ветеран праці».