В Богданівському НВК воїн АТО Козлов Микола Дмитрович передав школі прапор 52-​ї бригади з підписами воїнів. На виховній годині «Велика, єдина – моя Україна» воїну було вручено грошову допомогу.

Даценко Костянтин, учасник бойових дій, батько учениці 4-​А класу Яготинського НВК2 був запрошений на виховну годину «Ми шануємо воїнів АТО». Гензерівська школа провела зустріч з випускником школи Кондратюком Миколою Григоровичем, учасником бойових дій і вручила йому подарунки та дитячі малюнки. У Жоравській ЗОШ проведено свято вшанування воїнів АТО – Моргуна Миколи та Матушевського Володимира.

1йцук

В навчальних закладах району проводиться робота щодо збору інформації, фотоматеріалів про захисників Батьківщини для оформлення патріотичних куточків у шкільних музеях.

Колектив Яготинського НВК3 продовжує волонтерську роботу і підтримує тісний зв’язок з 30-​ю окремою мотострілкової бригадою, 11-​м батальйоном «Київська Русь», 27-​ю бригадою Національної гвардії України «Придністров’я».

12146656336

Учні та педагоги Черняхівського НВК зі словами подяки зустрічають воїнів — земляків, що повертаються з полум’яного Донбасу. Нещодавно проведена зустріч з воїнами АТО «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!». Яготинщина радо зустрічає своїх захисників.

456788гшд

Неможливо без хвилювання і сліз дивитися на події, які охопили Схід країни, де замість дзвінкого дитячого сміху «говорять гармати». І саме в такий нелегкий час Україна–мати бачить своїх синів–героїв такими, які вірні обов’язку, мають неабияку волю до перемоги.

Учні 7 класу Яготинської ЗОШ І–ІІІ ступенів№ 1 провели Урок Мужності, на який був запрошений, батько учениці класу Юрій Федорович Нечипоренко, учасник АТО Затамувавши подих, слухали семикласники про те, що довелося йому побачити і пережити, захищаючи нашу країну. А пережив немало, адже 34– річний інспектор другої категорії прикордонної служби України – снайпер, молодший сержант Нечипоренко Ю.Ф. сім місяців воював у зоні АТО, вийшов з Ізваринського котла, був контужений, лікувавсяу госпіталі, а потім знову повернувся на бойові позиції.

Ретельно підбираючи слова, мужній воїн описував жахіття цієї нав’язаної нам війни. Із тремтінням у голосі згадував своїх побратимів, які навічно залишилися лежати у донецькій землі.

З гордістю і тривогою в очах слухала розповідь свого батька разом з однокласника донька Юрія Федоровича – Дарина. Потім учні розповіли про участь у благодійних акціях на підтримку воїнів АТО.

Семикласниця Шатнюк Анна зачитала лист, який писала солдатові: «… дорогий солдате, я молюся за тебе тихо, всією душею, кожного дня і вечірньою зорею. Щоб оминуло тебе горе, щоб вистачило сили, щоб не покинула тебе надія. Молюся за тебе і за Україну…»

Закінчився урок, догоріла свічка, запалена на спомин всіх тих, хто загинув за Незалежну Україну, а учні ще довго не розходилися: розпитували, розглядали одяг і дякували, дякували …

В районному БДЮТ проведено патріотичний квест «З Україної в серці» за участю воїнів АТО – Ворковенка Юрія, Артешук Василя, Литвиненка Володимира, бійцями 72-​ї мотострілкової бригади. Гуртківці взяли участь в акції «Оберіг солдату» та конкурсі малюнків на асфальті «Мирне небо над головою», де було висвітлено військово-​патріотичну тематику.