Реалії сьогодення визначають пріоритетні напрями з військово-​патріотичного виховання дітей та учнівської молоді, одним з елементів якого є козацько-​лицарське виховання. Щоб запровадити традиції українського козацтва в роботу загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів 4 грудня 2014 року в Двірківщинському НВК «ЗОШ І-​ІІІ ст. ДНЗ» Яготинського району відбулася позачергова виїзна рада Українського козацтва при Київській обласній державній адміністрації на тему «Запровадження козацько-​лицарського виховання учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів Київщини в рамках Всеукраїнської гри «Сокіл» («Джура»).

В раді брали участь: Опанащук В.С. — генеральний писар Українського козацтва, секретар Ради, Мельничук Ю.Л. – методист Українського державного центру туризму і краєзнавства, Нестерук Т.В. – директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини». З вітальним словом перед товариством виступила Рудніцька О.І., перший заступник голови Яготинської районної державної адміністрації. Про традиції та систему національно-​патріотичного виховання в загальноосвітніх навчальних закладах Яготинського району розповіла Даценко Л.Г. – виконувач обов’язків начальника відділу освіти Яготинської РДА.

DSCN8790

Вихованці гуртків «Джура» (керівник Шевченко В.В.) і «Основи учнівського самоврядування» (керівник Тарасенко Т.Г.) Яготинського районного будинку дитячої та юнацької творчості, члени Двірківщинської козацької республіки, підготували і провели Козацьке коло до Дня Збройних Сил України, де показали традиції і звичаї українського козацтва, згадали про Другу світову війну, війну в Афганістані та воїнів Збройних Сил України, що перебувають в зоні АТО. Після проведення Козацького кола Опанащук В.С. закликав юних козачат до здорового способу життя та продемонстрував елементи загартування на прикладі козаків-​характерників.

DSCN8858

Литвиненко Т.В., директор Двірківщинського НВК «ЗОШ І-​ІІІ ст. ДНЗ», ознайомила присутніх з 22-​річним досвідом роботи педагогічного колективу щодо впровадження формування моральних цінностей на засадах козацької педагогіки.

Перед учасниками виїзної ради, юними козачатами та громадою села Двірківщина виступив народний фольклорний козацький ансамбль «Горлиця» Тарасівського Будинку культури Києво-​Святошинського району(керівник Любов Рачинська).

DSCN8818

Планами на подальшу співпрацю з Українським козацтвом в організації та проведенні обласного етапу Всеукраїнської військово-​патріотичної гри «Сокіл» («Джура») поділилась Нестерук Т.В., директор КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини».

Збір учасників заходу був наповнений громадянсько-​патріотичним змістом в дусі виховання сучасного громадянина – патріота Української держави.

DSCN8811

Лугіна В.І. 55047