Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи
02 травня 2018 року на базі Сулимівського навчально-​виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-​ІІІ ступенів-​дошкільний навчальний заклад (ясла-​садок)» відбувся семінар-​практикум вчителів природознавства з теми «Впровадження інноваційних технологій навчання, як складової формування креативної особистості на уроках природознавства». На заході були присутні 13 вчителів природознавства Яготина та району.
20180502 111018 20180502 103129
Згідно плану роботи учасники семінару відвідали урок природознавства у 5 класі, який провела вчитель І категорії Сулимівського НВК Самофал Антоніна Володимирівна. Методист РМК Шульга Ю.В. ознайомила присутніх з міжнародними порівняльними моніторинговими дослідженнями TIMSS та PISA, метою яких є аналіз результатів оцінювання навчальних досягнень школярів, а також даних про зміст навчальних програм, якість підручників, рівень підготовки вчителів, застосування інноваційних технологій навчання тощо. Вона зазначила, що у 2018 році Україна вперше долучиться до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA. Бойко Н.В., вчитель Лемешівської ЗОШ познайомила педагогів з інноваційними технологіями: «Кроссенс» — прийомом розвитку креативного мислення, який називають асоціативною головоломкою нового покоління та технологією «Лепбукінгу», новітнім способом організації та систематизації навчальної інформації на певну тему. В рамках заходу був проведений майстер-​клас із виготовлення лепбуків, під час якого вчителі в групах могли із зацікавленістю освоювати новітню технологію. Учасники заходу погодилися, що така цікава, продуктивна, захоплива форма роботи для учнів різного віку має прижитися в новій українській школі.
20180502 121327 20180502 115030
Семінар-​практикум пройшов в дружній атмосфері, учасники семінару отримали рекомендації, щодовпровадження інноваційних технологій навчання, як складової формування креативної особистості на уроках природознавства засобами «Лепбук» технології».