Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи
Вихованці гуртка «Юні екологи» Маслюк Анна і Нехаєнко Ярослав (керівник Бойко Н.В.) взяли участь у ІІІ Міжнародній конференції «Проблеми зняття з експлуатації об’єктів ядерної енергетики та відновлення навколишнього середовища» INUDECO 18, що відбулася 2526 квітня 2018 р. у Славутичі в рамках заходів до 32-​ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС.
На відкриття конференції було запрошено Іхару Тойокадзу (Японія), безпосереднього свідка радіаційного опромінення у місті Нагасакі. Містер Іхара висловив шану загиблим внаслідок Чорнобильської катастрофи та закликав підтримувати світ без ядерної зброї.

ЧАС 20180426 134041

215 представників державного та приватного секторів, неурядових та наукових організацій взяли участь у відкритих дискусіях. Учасники конференції від 65 інституцій з Білорусі, Німеччини, Польщі, Російської Федерації, Сполучених Штатів Америки, України, Франції, Чехії, Японії переконані, що співробітництво та обмін передовим досвідом на міжнародному рівні сприятимуть розвиткові наук і галузей знань, пов’язаних із протидією та ліквідацією наслідків екологічних, зокрема ядерних, катастроф.
ЧАС 20180425 165715
На 32 роковини Чорнобильської катастрофи до Славутича завітало чимало гостей: Олександр Горган – голова Київської обласної державної адміністрації, Ярослав Москаленко – народний депутат України, Юрій Сапіга – голова правління національної екологічної благодійної організації Green Cross Ukraine, координатор Програми SOCMED, Іхара Тойокадзу – безпосередній свідок радіаційного опромінення у місті Нагасакі, Мінору Ватанабе – керівник проекту Oki­a­gari Koboshi.
О 00:23, після звуку сирени та хвилини мовчання, міський голова Юрій Фомічев, керівник офісу реформ Володимир Удовиченко, гості міста, ветерани ЧАЕС, працівники станції, військовослужбовці, жителі міста поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля».
ЧАС 20180426 093215
26 квітня вихованці гуртка «Юні екологи» взяли участь у 10– му Славутицькому екофорумі «Екологічні проблеми сталого розвитку для збереження навколишнього середовища», який проходив в ДНДУ «Чорнобильський центр» в рамках ІІІ Міжнародної конференції INUDECO 18.
Учасники форуму поділяться досвідом та думками з тем щодо технологій знезараження радіоактивного ґрунту, методів очищення стічних вод, природоохоронних територій басейну річки Прип’ять, функціонування глобальної мережі RadWatch.
Також вихованці гуртка взяли участь у культурній програмі Конференції:
  • У концертній залі Дитячої школи мистецтв відбувся концерт класичної музики «Звуки музики» за участі учнів та викладачів школи, скрипаля Іллі Бондаренко, сопрано Шіхо Накагава (Японія). Глядачам запам’яталася і хвилююча розповідь Іхари Тойокадзу (Японія), безпосереднього свідка радіаційного опромінення у місті Нагасакі. У цей день він подарував Славутичу символи миру японського народу – паперових лелек і побажав місту успіхів та невпинного розвитку.
  • Відвідали міський краєзнавчий музей.
  • Переглянули документальну кінохроніку.