Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

З метою всебічного розвитку дітей дошкільного віку, виявлення та підтримки юних ерудитів, залучення дітей до пізнавальної діяльності 26 квітня 2018 року у ДНЗ6 «Волошка» відділом освіти Яготинської районної державної адміністрації проведено районний конкурс «Найрозумніше дошкільня». Участь у конкурсі приймали вихованці старших груп здев’яти садочків району, які стали переможцями І етапу конкурсу у своїх дошкільних навчальних закладах.

IMG 143bd5f122f8ffe4f648cb3cf395d136 V

Розпочали конкурс з привітання вихованців ДНЗ6 «Волошка», які побажали учасникам гідно показати свої знання. Щоб додати конкурсантам впевненості у своїх силах, до зали завітали пані Шапокляк та її помічниця Лариска. Які з учасниками ділилися своїми знаннями про перемогу добра над злом, про хороші вчинки та справжню дружбу.

Першим завданням було «Представлення». Учасники розповідали про свої досягнення у віршованій формі. Після знайомства потрібно було визначити, у якому порядку діти будуть приймати участь у конкурсі. Для цього учасники на швидкість складали емблему свого дошкільного закладу. Потім діти змагалися в умінні робити звуковий аналіз слова, ділити слово на склади, визначати наголошений склад.За допомогою графічного диктанту учасники конкурсу показували свої знання з орієнтування в просторі, демонстрували вміння мислити, відповідаючи на запитання «Логічноїрозминки», виконували математичні діїв межах 10 за допомогою «математичного ланцюжка».

IMG b2e15ee370d4a318551f129cb22fecff V

Аби з новими силами продовжити змагання, пані Шапокляк допомігла дітям відпочити та розважитися.

Набавившись з гостею, учасники продовжили показували свої знання про свійських та диких тварин, риб, птахів, комах, рослин тапрофесій дорослих, відповідаючи на запитання з розділу «Дитина в довкіллі», мандрували «Стежинами рідного краю», називаючи визначні місця міста Яготина, а також відгадували за уривками назви казок. А найбільш зворушливим виявилося останнє завдання «Мова рідна, слово рідне», коли діти декламували улюблені вірші про найдорожчу людину — маму.

IMG 2e38e068059853a4f2caacd28343ad34 V

Завершився конкурс урочистим врученням грамот та солодких призів.

Звання «Найрозумніше дошкільня2018 року» здобула вихованкаДНЗ №5 «Берізка» Черемісіна Валерія, лауреатами стали – Турченко Анна (ДНЗ3 «Ромашка»), Балим Артем (ДНЗ2 «Дюймовочка») та Кальчевська Вікторія(ДНЗ6 «Волошка»), номінантами — Дремлюга Вікторія(ДНЗ1 «Зіронька»), Сороковий Сергій (ДНЗ4 «Пролісок»), Перцуліані Давид (Лемешівський ДНЗ «Яблунька»), Савельєва Валерія (Панфильський НВК «ЗОШ І-​ІІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)»), Кравченко Максим (Годунівський ДНЗ «Зернятко»).