Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи
05 січня 2018 року на базі Яготинського БДЮТ відбувся майстер-​клас вчителів основ здоров’я з теми «Впровадження елементів тренінгу та ігрових вправ на уроках основ здоров’я», на якому були присутні 12 вчителів-​предметників.
P1050166 P1050175
Розпочала захід методист районного методичного кабінету відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації Шульга Ю.В., яка розповіла про впровадження проекту «Основи здоров’язбережної компетентності» та процедуру проходження курсу підвищення фахової кваліфікації учителів основ здоров’я у онлайн-​режимі та удосконалення методичної майстерності, використовуючи у своїй діяльності ресурси сайту autta​.org​.ua. Також зазначила, що усі вчителі нашого району успішно пройшли онлайн-​курс «Вчимося жити разом» і мають відповідні сертифікати.
P1050192 P1050179
Юлія Віталіївна зазначила, що реформування шкільної освіти вимагає від педагога професійних змін у підході до викладання предмету основи здоров’я, застосовуючи не інформативні, а інтерактивні форми навчання, такі як тренінг або його елементи. Саметренінгові заняття забезпечуютькомпетентнісний підхід до навчання і є першими, дієвими кроками до упровадження нового Державного стандарту загальної освіти.
Вчителі розглянули структуру тренінгового заняття, його компоненти і змогли побувати у ролі учнів на майстер-​класі Поліщук Л.Г., старшого вчителя основ здоров’я Засупоївського НВК. Любов Григорівна провела тренінг «Я та інші», мета якого показати, як можна в цікавій формі у учнів формувати розуміння власної відповідальності за стосунки і відношення до людей, та як власна поведінка впливає на оточуючих і їх на тебе.
P1050190

P1050168
В ході заняття вчителі активно приймали участь у обговоренні завдань та виконані різноманітних вправ: «Що відчуваю?»,«Готуємо страву за жартівливим рецептом», розв’язували завдання ситуативного характеру «Розв’яжи ситуацію», грали в рольові ігри «Манери поведінки» та виконували руханки «Тости згрінками». Заняття завершили рефлексивною вправою «Кошик з яблуками».