Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

З метою підвищення науково-​методичного та практичного фахового рівня педагогічних працівників дошкільних навчальних закладів 19 грудня 2017 року на базі ДНЗ (центр розвитку дитини) №1 «Зіронька» відбулося районне методичне об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів на тему: «Традиційний дитячий фольклор: ключ до цікавого дозвілля з дітьми». Теоретичну частину методичного об’єднання розпочали виступом методиста відділу освіти Миненок О. В., яка розповіла, що у Дошкільному навчальному закладі №1 «Зіронька» шанують народні звичаї та традиції. У закладі щороку відзначають народні свята, проводять обряди, розучують народні пісні, вчать водити хороводи, виконувати танці, грати в народні ігри. Традиційним є і відзначення чудового зимового свята — Святого Миколая. Цей день є одним з найулюбленіших та найочікуваніших дітлахами, адже в день Святого Миколая здійснюються дитячі мрії та бажання.

SAM 0176

Діти разом з музичним керівником Стукаленко Т. М. та вихователями старанно готувалися до свята: вивчали вірші, пісні, танці, інсценівки і цим порадували своїх педагогів та шановних гостей.

На початку розваги до малят завітала Зима (вихованка старшої групи Матушко Віка), яка «засипала» присутніх снігом, виконала таночок, а діти їй подарували пісеньку. Далі разом з ведучою свята, вихователем Шевченко В. М., малюки розповідалипро події з життя Св. Миколая, про його вчинки, рисихарактеру – доброту, чуйність, милосердя.

У народі прийнято, щоб до малюків Святий Миколай приходив зі своєю свитою. Зазвичай його супроводжують ангели і бісики. Перші повинні повідомляти свого покровителя про слухняних і чемних дітей, другі ж -нашіптувати Миколяю про всі провинностідітей і переконувати Святого покласти під подушку не подарунок, а різочку. Однак перемагає завжди добро: ніхто з малечі не залишається без подарунків.

SAM 0168

Дотримуючись традиції святкування, вихованці «Зіроньки» перевтілилися у справжніх акторів, серед яких були і зірочки, і янголятка, і звичайні дітки. Вони вправно виконували свої ролі, співали пісні («Хто-​хто Миколая любить», «В День Святого Миколая», «Ішов Миколай лужком»), танцювали (таночок «Ангели та Зірочки»). Жартівливого настрою додали народні ігри «Веселий капелюх», «Скажи чарівне слово». Не обійшлося і без Бісика (практичний психолог Коцюба Л. Д.), який хотів викрасти зірочки, щоб ті не освічували шлях Св. Миколаю. Та все марно! Довгоочікуваний дідусь завітав у садочок. Радісно зустріли малята Св. Миколая, розповідали йому про свої добрі вчинки, читали вірші, відгадували загадки, обіцяли і надалі бути слухняними дітками і на завершення свята подарували дідусю свій улюблений жартівливий український танок. В свою чергу Миколай подякував дітям за гарну поведінку та слухняність протягом року, побажав здоров’я, успіхів, приємної зустрічі у наступному роціта роздав кожному вихованцю свої подарунки! Свято закінчилося, а діти ще довго ділилися враженнями і з задоволенням ласували «миколайчиками».

Святковий, піднесений настрій передався і глядачам, які обговоривши захід, прийняли методичні рекомендації, серед яких: продовжувати виховувати у дітей любов до українських календарних свят, повагу до народних звичаїв, традицій; розвивати творчість дітей, їх артистичні здібності, удосконалювати навички володіння мовою жестів та імітаційними рухами, вміння інтонаційно передавати емоційний стан персонажів та ін.