Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

20 листопада світова спільнота святкувала Всесвітній день прав дитини, присвячений прийняттю надзвичайно важливого міжнародного документу – Конвенції про права дитини, а 10 грудня ми відмічатимем День прийняття Загальної Декларації прав людини. Оскільки діти є найбільш уразливою частиною суспільства, ми вирішили провести тематичний Тиждень права у нашій школі, присвячений юридичному закріпленню прав та свобод дитини, можливості їх реалізації, захисту з боку держави та суспільства, надання дітям певної правової допомоги.

DSCF4511

Будь яка людина, починаючи від юних літ, потрапляє в ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки. Дуже часто підлітки не знають, як захистити свої права, що для цього слід зробити, з ким порадитися, до кого звернутися за допомогою. Не маючи достатнього життєвого досвіду для самостійного вирішення проблеми, підлітки іноді навіть опиняються на межі скоєння злочину, і тоді врятувати дитину від фатальної помилки може лише знання законів.

DSCF4501

Діти – це наше майбутнє, а кожна дитина – це неповторна особистість, яка має сама визначити своє місце в житті та реалізувати свої здібності. Показником гуманізму суспільства є ставлення до дитини. Діти є найвищою цінністю кожного народу. Розбудова незалежної демократичної української держави не можлива без створення умов реалізації прав і свобод дитини, визначення свого місця у суспільстві, надання дітям кваліфікованої допомоги в разі порушення їх прав. Тиждень права допоможе не тільки усвідомити і розширити знання дітей в царині своїх прав та свобод, а й також усвідомити необхідність виконання своїх обов’язків перед державою та суспільством, адже прав без обов’язків не існує. В ході проведення тематичного Тижня права ми ставимо за мету не тільки з’ясувати позицію учнів стосовно проблеми прав дитини, а й формувати громадянську активність учнів, виховувати принциповість, нетерпимість щодо порушення дитячих прав, обґрунтувати юридичне закріплення прав та свобод юних членів суспільства та можливість їх захисту, як самими дітьми, так і суспільством в цілому.

DSCF4520

В рамках предметного тижня будуть проведені різноманітні заходи як освітнього, так і творчого напрямку. Заплановано залучити до участі дітей всіх категорій, з урахуванням їх вікових особливостей, знань та інтересів. Для учнів 18 класів буде проведено конкурс на кращий малюнок, присвячений правам дитини, а для учнів старшої школи – конкурс мультимедіа презентацій з даної тематики. Кращі роботи будуть відмічені на церемонії закриття тижня.