Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Мораль і право, право і закон — рушійні сили

для життя людини

Враховуючи важливе значення правової освіти в подальшій розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини в нашій державі щороку проводиться Всеукраїнський тиждень права, присвячений прийняттю 10 грудня 1948 р. ООН Загальної декларації прав людини. З правовими питаннями ми зустрічаємось досить часто.

DSC09008

В Яготинській ЗОШ І-​ІІІ ступенів № 1 розпочався Всеукраїнський тиждень права з робочої лінійки для учнів 111 класів «Право і закон — рушійні сили для життя людини», яку підготували лідери учнівського самоврядування (Ахмадуліна В., Сав’юк Ю., Коновалова Д.).На лінійці було відмічено, що основним правовим документом, який захищає права дітей, є Конвенція про права дитини, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 20 листопада 1989 року. Її ще називають «Світовою конституцією прав дитини». Вона проголошує безліч прав дітей.Тиждень права в школі триватиме з 4 по 8 грудня 2017 року.

DSC09003

В рамках тижня було проведено усний журнал для учнів 9-​Б класу (учитель історії та правознавства Савенко С.В.). Діти ознайомились з практичним використанням прав людини відповідно до Конституції України, переглянули та обговорили мультфільми про права людини та визначили свою позицію з даної теми.

DSC09001

Волонтери-​правознавці Бобир Вадим, Ярославська Юлія, Ющик Юрій (11-​Б класс) провели інформаційні хвилини в 111 класах «Знай та дотримуйся прав». Учні 8-​А класу (класний керівник Савенко С.В.) створили для учнів школи інформаційний стенд «Мої права» та провели усний журнал «Всі діти вільні і всі рівні».

DSC08994

Право, закони супроводжують людину все її життя. Щоб уміло і правильно користуватись своїми правами і добре виконува­ти свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони.