Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

Завідувачем районним методичним кабінетом відділу освіти Яготинської РДА 1 грудня 2017 року організовано проведення районного методичного об’єднання вчителів історії та правознавства на базі Яготинського НВК2. Вчителі історії та правознавства завжди із задоволенням прибувають до Яготинського НВК2, адже там працює потужна команда вчителів суспільствознавчих дисциплін: Чорноштан В.І. (керівник закладу), Білаш Л.М. (голова РМО), Любенко Л.М. (голова шкільного профспілкового осередку), Ус С.І (очільниця профспілки освітян району). Вони завжди відкриті для колег. Своїм професійним здобутком щедро діляться без обмежень. Ось і цього разу дружно зустрічали колег із закладів освіти міста та району: Савенко С.В., Нестерко В.І., Шеповалову О.М., Шевченка В.В., Маслюк Р.О., Висовень Д.І., Білокур В.М., Меркотун Н.М., Стародубця В.М., Сухицьку С.М., Близнюка С.М.,Кужелеву А.Б.

IMG 20171201 103111

Вчитель-​методист Білаш Л.М. взяла на себе найвідповідальнішу частину семінару — практичну. Вона на одному диханні провела круглиий стіл у 9-​Б класі (класний керівник Бранець О.І.). Тема непроста: «Реформація та її вплив на розвиток людства». Учні вільно володіли матеріалом, вчили один одного, дискутували. Учитель виконувала дуже вміло роль фасилітатора. Її слово, жест, легкий схвальний кивок головою — все надихало й заохочувало учнів до співпраці у проникнення теми, не ображаючи релігійних поглядів жодного з присутніх. Учні 9-​Б показали, що вони вправні мовці, вміють аргументовано висловити думку, підсилити її фактами, вільно почувають себе у історичних подіях, мають розвинуті навички аналітичного мислення, а ще вони можуть відстоювати свою власну думку толерантно.

IMG 20171201 102309

Ліда Миколаївна провела захід до 85-​х роковин голодомору в Україні на тему: «Бодай те лихо не верталось». Учні її найріднішого 6-​А (вона їх класний керівник) вперше дуже достойно підтримували на районному рівні педагогічний авторитет вчителя. Їхня щирість, емоційне сприйняття фактичного матеріалу, бажання пізнати більше краєзнавчих сторінок схвалювалося фахівцями. У такого вправного вчителя й учні не за роками мудрі.

IMG 20171201 112551

Готувалися педагоги на семінарі і до Всеукраїнського уроку «Права людини» у рамках Всеукраїнського тижня права, вдосконалювали себе у мистецтві проведення тренінгів на уроках суспільствознавчих дисциплін, аналізували результати участі у районному етапі олімпіад з історії.

IMG 20171201 105553

На завершення семінару учасники прийняли методичні рекомендації.

Атмосфера доброзичливості, професійної етики панувала на всіх етапах семінару. Учителі історії та правознавства у доброму настрої відбули із гостинної школи №2.