Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи
1315 червня 2017 року на базі Кіровоградського обласного еколого-​натуралістичного центру учнівської молоді відбувся VІ Всеукраїнський експедиційно — польовий збір команд юних ботаніків, на який прибуло 19 команд з 15 областей нашої країни.Учням Лемешівської загальноосвітньої школи І-​ІІІ ступенів, вихованцям гуртка «Юні екологи» КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини»: Бондаренко Аліні та Мартинюк Наталії випала велика честь представляти Київську область на цьому заході.
102 0075
Яготинська делегація підготувати і представила членам журі 3 авторські фотороботи про рослини, які поширені на території природньої екосистеми степової ділянки кургану «Телепень» та підлягають особливій охороні: шафран сітчастий, гіацинтик блідий та пролісок дволистий, з яких перший внесено до Червоної книги України, а два інших є регіонально рідкісними.
102 0083
Під час експедиційно-​польового збору команд юних ботаніків наші дівчата взяли участь у ботанічному практикумі на території дослідно-​селекційного дендрологічного лісового центру «Веселі Боковеньки» і як висновок підготували п’ятихвилинний звіт-​презентацію про проведені регіональні дослідження.
102 0206
Команда юних ботаніків Київської області нагороджена:
Дипломами:
ІІІ місце у польових дослідженнях VІ Всеукраїнського експедиційно — польового збору команд юних ботаніків. Польові дослідження проходили на базі національного природного парку «Веселі Боковеньки».
ІІІ місце у фотовиставці «Рослини України, які підлягають особливій охороні» в рамках проведення VІ Всеукраїнського експедиційно — польового збору команд юних ботаніків.
Подякою Управління освіти, молоді та спорту та Департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської облдержадміністрації за збереження біорізноманіття та успішну презентацію територій та об’єктів природно – заповідного фонду територій регіону під час проведення VІ Всеукраїнського експедиційно — польового збору команд юних ботаніків.
В рамках заходу учасники збору ознайомилися з пам’ятними місцями Кропивницького, відвідали природничий музей.
Залишилися незабутні враження від перебування в Кропивницькому.
102 0071
Вітаємо з перемогою команду юних ботаніків з Лемешівки і вчительку біології Бойко Наталію Василівну, яка любить свою професію та пробуджує у дітей інтерес до активної пошуково-​експерементальної роботи шляхом залучення їх до різноманітних природничих конкурсів.