Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

27 років тому тисячі українських матерів зітхнули з полегшенням: їхнім синам більше не загрожував Афганістан. 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-​узбецький кордон. Ця дата, що збігається з Днем Стрітення Господнього, увійшла в історію України як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

DSC07724

Зі 160 тисяч громадян України, котрі воювали в Афганістані, понад 5 тисяч проживає на Київщині, 125 — загинули, троє з них пропали безвісти, понад триста осіб залишилися інвалідами. Багато колишніх воїнів-​інтернаціоналістів сьогодні захищають цілісність нашої держави на сході України.IMG 20170215 135349

15 лютого 2017 року, з метою належного вшанування учасників бойових дій на території інших держав, в загальноосвітніх навчальних закладах Яготинського району проведено наступні заходи.

IMGP6439

- Години пам’яті та години спілкування, уроки — реквієм «Ми обіцяємо ніколи не забути…», «Афганістан в історії моїх земляків», «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять», «Про тих, кого убив Афганістан», «Ти вічний біль, Афганістан», «Подвиг, що залишиться у віках», «Відлуння афганських гір», «Воїни – інтернаціоналісти жителі нашого села» та тематичні уроки для учнів старших класів із переглядом та обговоренням науково пізнавальних фільмів на дану тематику.

Афг

- Виставки тематичної літератури у шкільних бібліотеках: «Наші земляки – воїни інтернаціоналісти», «Час ще не загоїв рани».
- Усний журнал «Афганістан горить в душі», «Трагедія, біль і гнів Афганістану в пам’яті моїх земляків».
- Виставки дитячих малюнків: «Епопея трагізму».
- Конкурс на кращого декламатора віршів на афганську тематику «Літературна «афганська» сторінка.
- Музейні уроки: «Афганістан: обов’язок, подвиг, трагедія», «Крізь пекло Афганської війни», «Афганістан — наш біль», «Випускники нашої школи – воїни-​інтернаціоналісти», «Ми будем довго пам’ятати, і вам забути не дамо!», «Афганська війна – геройство і біль».
- Літературно-​музичний виховний захід «Афганський вітер».
- Тематичні екскурсії в шкільних музеях.
- Уроки – зустрічі з воїнами — афганцями «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану» та зустріч з учасниками бойових дій, жителями села Супоївка Галічем В.М. та Ворошиловим В.С. «Афганістан в моїй долі».
- Покладання квітів до меморіального знака воїнам-​інтернаціоналістам.
- Навічно залишиться ця війна в душах покоління, яке вийшло із неї обпалене вогнем і пекучим афганським сонцем.