Малый бизнес, создание бизнеса, бизнес идеи

27 жовтня 2016 року методистом РМК відділу освіти Яготинської районної державної адміністрації Миненок О. В. було проведене засідання районного методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів на базі ДНЗ4 «Пролісок» на тему: «Застосування коректурних таблиць у роботі з дошкільниками».

Дошкільне дитинство – це особливий вік, коли дитина відкриває для себе світ і відбуваються значні зміни в усіх сферах її психіки. У цей період важливо вчити дитину самостійно орієнтуватися в інформації, формувати вміння успішно її використовувати. Для цього необхідно розвивати у дітей здатність творчо, нестандартно мислити, вміти самостійно поповнювати свої знання. Педагогічний колектив ДНЗ4 «Пролісок» знайшли один з ефективних засобів пробудження інтересу до спільної діяльності дорослих та дітей шляхом використання коректурних таблиць як своєрідною інформаційно – інтелектуальною грою, яка розгорнута в часі та просторі. В закладі створений для різних вікових груп банк завдань, вправ, ігор на основі коректурних таблиць, які змістовно збагачують й насичуть освітнє розвивальне середовище дошкільного закладу.

SAM 4941234 SAM 49712312

Методист РМК Миненок О. В. на початку засідання, обґрунтувавши тему і мету засідання, ознайомила з авторською методикою доктора педагогічних наук Наталії Гавриш. Вихователь – методист ДНЗ4 «Пролісок» Твердохліб Т.І. ознайомила учасників заходу з досвідом роботи закладу з впровадження коректурних таблиць за авторською технологією Н.Гавриш та О.Безсонова. З практичним використання коректурних таблиць у роботі з дошкільниками учасники засідання ознайомилися під час перегляду інтегрованого заняття «Розчаклуємо осінь» в старшій групі, вихователь Степаненко Ю.М. та на індивідуальних заняттях з дітьми-​логопатами старшого дошкільного віку, вихователь Сільвестрова Ю.В.

SAM 4977875 SAM 4935236

Під час теоретичного блоку вихователь Іванець Н.Ф. разом з учасниками засідання обговорили проблему «Коректурні таблиці, як засіб пізнавальної активності дошкільників», практичний психолог Шумілова Н.П. провела вправу «Магніти» для зняття зайвої напруги у вихователів.Підвівши підсумки засідання, методист РМК Миненок О.В. надала учасникам методичні рекомендації щодо використання коректурних таблиць в різних формах організації роботи з дітьми дошкільного віку: створювати умови, в яких діти вчитимуться знаходити істину самостійно, організовувати ігрову діяльність на основі коректурних таблиць, стимулювати пізнавальний інтерес, бажання пізнати нове, розширювати знання дітей.